Coca del MossÈn

La coca del mossèn està elaborada sense sucre, és molt cruixent, es menja torrada i sucada amb pa amb tomàquet. Es cou al forn de Sant Jordi de Folgueroles, i és famosa a tot Catalunya.
El pa està elaborat amb farina de la nostra pròpia collita de la varietat Xeixa, aigua, oli d'oliva, sal i llevat.
El procés d' elaboració és totalment manual i artesà, ja que el tipus de pasta, altament hidratada, i els reposos de massa en bloc, l'hi donen una viscositat i un tacte, impossible de treballar amb la maquinària del pa o amb persones no preparades.
La cocció es fa en un forn de llenya giratori, amb pedra reflectària. A temperatura alta per a no ressecar l' interior de la coca.
Va obtenir el 2º premi al millor pa artesà de Catalunya l'any 2000 i el 1er premi com a pa amb millor sabor, l'any 2005.

Carrer Atlàntida, 8
08519 Folgueroles (Barcelona)
Tel. 93 888 72 25
mail. info@cocadelmossen.cat
Mestre artesà forner i assessor en pans gastronòmics.
1r premi al pa de millor gust de Catalunya.