Coques del
|
||
QUI SOM QUÈ FEM ON SOM HISTÒRIA DEL PA COMANDA CURRÍCULUM TAULA DE SAVASSONA GLOSSARI MAPA WEB | ||
Coca del MossÈnLa coca del mossèn està elaborada sense sucre, és molt cruixent, es menja torrada i sucada amb pa amb tomàquet. Es cou al forn de Sant Jordi de Folgueroles, i és famosa a tot Catalunya.El pa està elaborat amb farina de la nostra pròpia collita de la varietat Xeixa, aigua, oli d'oliva, sal i llevat. El procés d' elaboració és totalment manual i artesà, ja que el tipus de pasta, altament hidratada, i els reposos de massa en bloc, l'hi donen una viscositat i un tacte, impossible de treballar amb la maquinària del pa o amb persones no preparades. La cocció es fa en un forn de llenya giratori, amb pedra reflectària. A temperatura alta per a no ressecar l' interior de la coca. Va obtenir el 2º premi al millor pa artesà de Catalunya l'any 2000 i el 1er premi com a pa amb millor sabor, l'any 2005. |
||
Carrer Atlàntida, 8 08519 Folgueroles (Barcelona) Tel. 93 888 72 25 mail. info@cocadelmossen.cat |
Mestre artesà forner i assessor en pans gastronòmics. 1r premi al pa de millor gust de Catalunya. |