quÈ fem

  Descripció coca del Mossen
Origens    Ingredients    Procés    Cocció    Cata    Nota    El pa   
El gust d'abans   
lineas

coca del mossen

Els orígens es remunten, a quan el Sr. Josep Puigseslloses (Pare) va ser forner. Des de petit va aprendre a fer aquesta coca, amb la tècnica anomenada antigament del “ ventat “.
Aquest estil de pastar les coques, consisteix en què una vegada la pasta està afinada, se l'hi va incorporant aigua a poc a poc, i es va tirant la pasta enlaire amb les dues mans.
D'aquesta manera la massa incorpora aire. Aquest aire una vegada dins la pasta farà unes bombolles que ja no en podran escapar, i són justament aquestes bombolles que una vegada cuita la coca l'hi quedaran a dins, i les anomenem “ulls“ els quals són a la vegada responsables de la textura cruixent i lleugera, que ens dóna la coca.
Aquesta tècnica molt freqüent a la Catalunya d'interior va desaparèixer dels obradors perquè resultava molt carregosa.
Per sort nostre el Sr. Josep va ensenyar dita tècnica al seu fill abans de retirar-se.
Cal dir que disposem de una finca (el mas la Gatonera) on cultivem el nostre propi blat. Aquest blat es de xeixa vella Vigatana, aquest varietat la qual es molt antiga transmet al nostre pa un sabor i una personalitat única.


Carrer Atlàntida, 8
08519 Folgueroles (Barcelona)
Tel. 93 888 72 25
mail. info@cocadelmossen.cat
Mestre artesà forner i assessor en pans gastronòmics.
1r premi al pa de millor gust de Catalunya.